Control en strategie

Gun jij jezelf de tijd om af en toe achterover te leunen en kritisch naar jouw bedrijf en de omgeving te kijken?

De wereld van een ondernemer staat nooit stil. Op elk moment van de dag worden keuzes en beslissingen gevraagd. Vaak moeten er alweer nieuwe keuzes worden gemaakt voordat de vorige is ingezet en uitgewerkt. De vraag is dan ook, hoe beslis jij optimaal?

Daar begint het te vaak pas voor een ondernemer, met de vraag “Hoe”? Veel belangrijker is echter de vraag “Waarom”. Wat is jouw droomambitie en waarom heeft jouw bedrijf bestaansrecht?

Gun jezelf eens de tijd om een antwoord te vinden op de volgende vragen:

  • Weet jij nog waarom jij ooit met jouw bedrijf bent begonnen?
  • Waar verdien jij geld mee en stuur je daarop? Wat kopen klanten nu echt bij jou?
  • Ken jij de aannames over jouw bedrijf en branche en hoe vast zijn deze of moeten deze zijn?
  • Wie is jouw ‘nightmare competitor’ en wat maakt deze zo goed? Wat kan jij hiervan leren?

Meten is weten

Cijfers zijn de uitkomst van elke beslissing die is genomen en keuze die jij maakt. Cijfers zeggen pas iets als je de meetlat kent waarlangs deze cijfers moeten worden gelegd. Branchecijfers, ervaringscijfers maar ook wat jij beoogd, bepaalt jouw interpretatie van de uitkomst. Waarbij actualiteit natuurlijk een randvoorwaarde moet zijn.

Dit spreekt voor zich zal iedereen zeggen, maar is dat ook zo? Heb jij op elk gewenst moment de beschikking over actuele cijfers in een handig rapportageformat wat naadloos aansluit op jouw behoefte?

Ik help je er graag bij deze behoefte in kaart te brengen, de opzet van de gewenste rapportage te realiseren en zorg te dragen voor actualiteit. Zodat jij deze informatie kan gebruiken om te doen waar jij goed in bent!

Dit alles leidt steeds weer terug naar die ene vraag “Waarom”? Ik help jou hier graag bij.

Kosten

Ik werk met vaste prijzen, afhankelijk van de aard en het type opdracht per uur of per dagdeel te bepalen. Zo komen we samen tot een duidelijk kostenplaatje en weet jij waar je aan toe bent. Transparantie, geen verborgen kosten of extra’s, wel zo prettig voor jou als ondernemer!

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen? Neem contact met mij op! Ga naar de contactpagina en laat je gegevens achter, zodat ik snel in contact met jou kan komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.